Επόμενο Περιεχόμενα
Είναι επίσης γνωστός και ως τούρκικος, αλλά είναι
παραλλαγή του. Παλιά είχαν για σηματάκι τον παπαγάλο,
αλλά τώρα χρησιμοποιούν τον πιγκουίνο. Χαρακτηριστικό του
καφέ αυτού είναι το κατακάθι στον πάτο του ποτηριού, που
μπορεί να χρησιμεύσει για να μαντέψετε την ατυχία σας.
Αναμιγνύουμε καφέ και ζάχαρη στη σωστή αναλογία, με
ποσότητα νερού αντιστοίχου του φλιτζανίου. Παραδοσιακά
παρασκευάζεται σε ζεσεοδοχείο (μπρίκι) με γκαζιέρα, αλλά
απουσία φτηνών εξαρτημάτων για τον έλεγχο του αερίου, θα
χρησιμοποιήσουμε ένα απλό μάτι. (εεε! της κουζίνας)
Οι κατηγορίες του ελληνικού καφέ είναι: (κουταλιές)
-
Γλυκός: 1 καφέ, 2 ζάχαρη
-
Βαρύ γλυκός: 2 καφέ, 3 ζάχαρη
-
Γλυκύβραστος: 1/2 καφέ, 1 ζάχαρη
-
Μέτριος: 1 καφέ, 1 ζάχαρη
-
Σκέτος (Πικρός): 1 καφέ
-
Πολλά βαρύς και όχι: 2 καφέ, συνοδεύεται με ναργιλέ
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μίγμα να αρχίσει να
ξεχειλίζει, οπότε με γρήγορες κινήσεις το παίρνουμε από
τη φωτιά. Αργείς-χάνεις, απλή λογική. Το βήμα αυτό
συζητείται να υλοποιηθεί με robot.
Δημοφιλής καφές για προγραμματιστές μιας και δεν
χρειάζεται προσοχή. Η ανάρπαστη γεύση του έχει εμπνεύσει
χιλιάδες προγραμματιστών σε έργα λογισμικού αμύθητης
τελειότητας, υλοποιημένα άγρια χαράματα. Τα Windows για
παράδειγμα είναι γραμμένα 5:00 το πρωί, με τα νεύρα ΝΑ.
Εγγυημένο αποτέλεσμα.
Το κουνάς πριν
Το κουνάς μετά
Δύσκολος καφές.
Μην τον ζητήσετε από τον τύπο στο Πάρκο της
Ειρήνης/Πανεπιστήμιο Πάτρας
Επόμενο
Περιεχόμενα