Magaz, The Greek Linux Magazine
Magaz Logo

Περιεχόμενα Τεύχους 14

Magaz
  • Ένας ιδιαίτερος Window Manager Για πάμε... Ας περιηγηθούμε μαζί σε έναν πολύ διαφορετικό αλλά και πολύ όμορφο διαχειριστή παραθύρων. Φανατικοί της κονσόλας, ώρα να την αφήσετε (αστειεύομαι, φυσικά, αφού και ο ίδιος δύσκολα την αφήνω...)
  • Παραμετροποιώντας τον slrn Εισαγωγικά: Ο slrn είναι ένας news (usenet) reader. 'Αλλοι news readers που ενδεχομένως έχετε υπόψη και χρησιμοποιείτε είναι το γνωστό module του Netscape Communicator, ο knews, ο krn του KDE, ο tin, ο nn, ο News Peruser και άλλοι. Ο slrn ανήκει στον κατηγορία των text-based news readers, δηλαδή μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε στην κονσόλα ή σε κάποιο xterm. Παρ'όλο που αυτό εκ πρώτης όψεως είναι απωθητικό στον σημερινό everything-should-be-graphical κόσμο των υπολογιστών, στην πραγματικότητα ο slrn είναι εξαιρετικά εργονομικός και χρησιμοποιεί menus τα οποία δεν θα πρέπει να δυσκολέψουν κανέναν. Ο slrn είναι η συνήθως η επιλογή των linux users που θέλουν έναν ελαφρύ σε απαιτήσεις news reader, με όλη τη λειτουργικότητα που μπορεί να απαιτεί κανείς αλλά χωρίς τα ``bells and whistles'' των περισσότερων γραφικών news readers. Είναι προφανές πως κάποιοι δεν θα θέλουν να αφήσουν τον γραφικό news reader τους, όμως μια δοκιμή νομίζω πως θα τους πείσει ότι ο slrn είναι όλα όσα χρειάζονται.
  • Signal11 και άλλα διάφορα Λίγα λόγια για αυτούς που πόνεσαν και έκλαψαν προσπαθώντας (ή που προσπαθούν ακόμα) να κάνουν compile έναν kernel αλλά χωρίς ποτέ να το πετυχαίνουν τρώγοντας στην μάπα ένα περίεργο internal compiler error ........fatal signal11. Πολύ light άρθρο μια και με έχει πιάσει μια βαρεμάρα άλλο πράγμα.
  • RPM και ο κόσμος του. Το παρόν άρθρο έχει σαν σκοπό να δώσει συμβουλές και ιδέες για την αντιμετώπιση μερικών προβλημάτων με την εγκατάσταση προγραμμάτων με το Red Hat Package Manager γνωστό σε όλους σαν rpm.
  • Ελληνικά στο webglimpse/glimpse Τα προγράμματα glimpse/webglimpse αποτελούν τον πυρήνα μιας μηχανής αναζήτησης. Τo glimpseindex αναλαμβάνει το ρόλο της ταξινόμησης και δημιουργίας των αρχείων δεικτών (index files), ενώ το glimpse, την αναζήτηση σε αυτά. Το webglimpse είναι μια σειρά από scripts σε perl με σκοπό την εύκολη αναζήτηση από web. Η εγκατάσταση είναι σχετικά απλή αν ακολουθηθούν οι οδηγίες που περιέχονται στα πακέτα glimpse και webglimpse. (οι πιο πρόσφατες εκδόσεις βρίσκονται στο http://glimpse.cs.arizona.edu και http://glimpse.cs.arizona.edu/webglimpse
  • Αλληλογραφία

Valid HTML 4.01!   Valid CSS!