Magaz, The Greek Linux Magazine
Magaz Logo

Editorial

Μιχάλης Καμπριάνης
Μάιος 2000

Καλώς ορίσατε στο Magaz... Τεύχος Παράδοσης / Παραλαβής

Γεια σας, για τελευταία φορά από μένα από αυτό το βήμα, του αρχισυντάκτη. Από το επόμενο τεύχος, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού αλλάζει, και εγώ μετατρέπομαι σε απλό αρθρογράφο.
Λίγες εξηγήσεις για αυτό, νομίζω ότι σας τις οφείλω. Από ιδρύσεως του Magaz, δηλαδή, το 1ο τεύχος που βγήκε τον Ιανουάριο του 1998, και μέχρι και αυτό το τεύχος (24o, Μάιος του 2000), αρχικά ανεπίσημα και στη συνέχεια επίσημα (εκ των πραγμάτων βέβαια), είχα την ευθύνη αρχισυνταξίας του Magaz. Αν και πίστευα ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει αρχισυντάκτης, από τα πράγματα αποδείχτηκε ότι αυτός που "κυνηγάει" τους αρθρογράφους, συντονίζει τι άρθρα θα γράψουν, τα στέλνει στον διορθωτή, φτιάχνει τις σελίδες, τις "μοιράζει" στα mirrors και πολλά άλλα, είναι ένας άτυπος έστω αρχισυντάκτης. Αυτή η ιστορία με έχει κουράσει πλέον. Όπως θα έχετε παρατηρήσει, τα άρθρα μου (πλην του editorial) συνεχώς μειώνονται στο περιοδικό. Αυτό είναι κάτι που δεν ήθελα να συμβεί. Συμβαίνει όμως, λόγω ελλείψης χρόνου. Αισθάνομαι ότι υπηρέτησα καλά το Magaz από αυτή τη θέση, τα δυόμιση αυτά χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι δεν το παραδίδω και στην καλύτερη κατάσταση, έχει όμως δυναμική.

Προφανώς θα συνεχίσω να είμαι τριγύρω, κυρίως γράφοντας άρθρα πλέον, εκμεταλλευόμενος τον χρόνο που θα εξοικονομήσω από την αρχισυνταξία, αλλά και σαν βοηθός του νέου αρχισυντάκτη, αντικαθιστώντας τον όποτε χρειάζεται (σε δυό μήνες ας πούμε που θα παντρευτεί, πάλι εγώ θα βγάλω το τεύχος).

Αναλαμβάνει νέος αρχισυντάκτης ο παλιότερος τακτικός συνεργάτης του περιοδικού που παραμένει ενεργός (μία ευνόητη και φυσιολογική εξέλιξη νομίζω), ο Βαγγέλης Παπαδογιαννάκης. Τα άρθρα του συνήθως είναι πρώτα από πλευράς αναγνωσιμότητας σε όποιο τεύχος συμμετέχουν σύμφωνα με τα στατιστικά μας, ενώ έχει και το ρεκόρ να έχει γράψει το άρθρο με την μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα που εμφανίστηκε στο Magaz από τότε που κρατάμε στατιστικά (το Enlightenment του τεύχους 14). Ο Βαγγέλης έχει μεταξύ των άλλων και τις τεχνικές γνώσεις να διορθώσει τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν, και με βάση όλα τα παραπάνω φαντάζομαι ότι η μετάβαση θα γίνει χωρίς καν να το καταλάβετε (ή, ελπίζω, αν το καταλάβετε, θα δείτε βελτίωση).

Είμαι σίγουρος ότι ο Βαγγέλης θα δώσει νέα πνοή στο Magaz, ενώ περιμένω από τους μέχρι τώρα συνεργάτες του Magaz (τους οποίους και ευχαριστώ προσωπικά για την καλή συνεργασία που είχαμε) να τον στηρίξουν και βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Το Magaz πάντα στηριζόταν, και θα συνεχίσει να στηρίζεται, στην καλή θέληση και διάθεση όλων των μελών της κοινότητας να στείλουν άρθρα. Αν αυτή η διάθεση σταματήσει να υπάρχει, το Magaz απλά θα σταματήσει να βγαίνει. Είναι λοιπόν ευθύνη όλων μας να συνεισφέρουμε στην συνέχιση του Magaz.

Να επισημάνω για άλλη μία φορά (τρίτη) ότι το Magaz δεν βγαίνει κάθε μήνα. Βγαίνει 10 φορές το χρόνο. Αυτό το λέω, για να προλάβω αντιδράσεις του τύπου "άλλαξε η δομή του και εξαφανίστηκε" :-)

Να στείλω τέλος, για τελευταία φορά ως αρχισυντάκτης του περιοδικού, μία πρόσκληση προς κάθε εύηκοον ους για αποστολή άρθρων.
Ευχαριστώ όλους που με ανεχτήκατε σε αυτό το ταξίδι των δυόμιση χρόνων. Θα τα ξαναπούμε πιστεύω, από άλλο μετερίζι. Εύχομαι στον νέο αρχισυντάκτη καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Καλή ανάγνωση...


Valid HTML 4.01!   Valid CSS!