Magaz, The Greek Linux Magazine
Magaz Logo

Επόμενο  Προηγούμενο  Περιεχόμενα

3. Development μηχάνημα

Αυτό το οποίο χρειάζομαι πραγματικά να έχω είναι ένα development μηχάνημα, το οποίο θα χρησιμοποιώ ως εξής:

  • Στήνω όλα τα services όπως στον server. Ένα ακριβές αντίγραφο του server. Ελλείψη τρίτου μηχανήματος, το κάνω αυτό στο βασικό μου μηχάνημα.
  • Περνάω επάνω ότι extra προγράμματα χρειάζομαι, όπως X-Windows, mail-client, browser, editors κλπ για να μπορώ να το δουλέψω χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα βασικά στα βασικά τους σημεία (π.x. τα X-Windows στο /usr/X11R6) και τα μη βασικά εκεί που θέλω (π.χ. όλα τα γραφικά προγράμματα στο /opt και όλα τα προγράμματα κονσόλας στο /opt/local).
  • Θυμάστε που είπα προηγουμένως ότι όλα τα services τα έβαλα σε δικά τους directory; Ε, όλα τα directories ήταν και στο ίδιο filesystem (/usr/local). Ένα level 0 backup του filesystem σήμερα, και ένα differential όταν τελειώσω το development (της τυχόν εφαρμογής, ή τον έλεγχο της τυχόν νέας έκδοσης), με καλύπτει κατά 99% για πλήρη μεταφορά στον server. Το 1% που αφήνω είναι για τυχόν περιπτώσεις που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό.
  • Μεταφέροντας το differential backup στον server, ξαναπαίρνω ένα level 0 backup και βρίσκομαι πάλι σε αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε checkpoint.

Το εν λόγω μηχάνημα λοιπόν έχει περασμένα (εκτός από τα προγράμματα του server) και τα XFree86-4.01, gtk και glib (καθώς και gnome-libs και gnome-includes της έκδοσης 1.2), και τα υπόλοιπα desktop tools (Staroffice, Netscape, Acrobat κλπ).

Επόμενο  Προηγούμενο  Περιεχόμενα


Valid HTML 4.01!   Valid CSS!