Magaz, The Greek Linux Magazine
Magaz Logo

Επόμενο  Προηγούμενο  Περιεχόμενα

8. Συγγραφή του κυρίως κειμένου.

Κατά τα άλλα, απλά γράφετε στο body του κειμένου, το τι ακριβώς κάνει το πρόγραμμα σας, ποιες παραμέτρους παίρνει και τι έξοδο πρέπει να περιμένει ο χρήστης.

Έχετε ανοιγμένο και το manual του texinfo για να βλέπετε τα διάφορα @commands και την χρήση τους. Θα δείτε ότι το texinfo διαθέτει αρκετά @commands ειδικά για το documentation προγραμμάτων (σε αντίθεση με το Latex που έχει δώσει μεγαλύτερο βάρος στο επιστημονικό/μαθηματικό κείμενο).

Υπάρχουν τα @key για keyboard input, τα @env για environment variables, τα @file για ονόματα αρχείων, και διάφορα άλλα @commands που ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμα. Αυτά τα @commands καθορίζουν απλά την εμφάνιση του κειμένου πάνω στο οποίο εφαρμόζονται και όχι την δομή του. Προφανώς έχουν περισσότερη σημασία στο τυπωμένο manual αφού η html έχει λίγα tags μορφοποίησης κειμένου, και σχεδόν μηδαμινή στο περιβάλλον κονσόλας.

Επίσης υπάρχουν όλα τα αναμενόμενα @commands για list,bullets, subsection,verbatim text,code κ.τ.λ. Όλα βρίσκονται μέσα στο manual του texinfo με παραδείγματα.

Όπως ίσως έχετε υποψιαστεί για να βάλετε το ίδιο το "@" μέσα στο κείμενο το γράφετε δύο φορές δηλαδή "@@". Υπάρχει και ειδικό @command με όνομα @email.

Επόμενο  Προηγούμενο  Περιεχόμενα


Valid HTML 4.01!   Valid CSS!