Magaz, The Greek Linux Magazine
Magaz Logo

Επόμενο  Προηγούμενο  Περιεχόμενα

6. Πού χρησιμοποιούνται οι IO Slaves

Κανονικά: παντού όπου υπάρχει Ι/Ο στο KDE, είτε ο χρήστης το καταλαβαίνει, είτε όχι. Το KMail χρησιμοποιεί τους pop3 και imap4 IO Slaves για να ανακτήσει την αλληλογραφία σας, ο Konqueror (κυρίως) τους http, ftp, file,help, man, info και tar για τις καθημερινές του λειτουργίες, ενώ πολλές εφαρμογές χρησιμοποιούν τους nfs και smb για να προσφέρουν λειτουργίες "Network Neighboorhoud".

Πρέπει να τονιστεί ότι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι IO Slaves μπορούν να χρησιμοποιηθούν απ' αυθείας από τον Konqueror, επιτρέποντας ενδιαφέρουσες εφαρμογές, όπως δημιουργία σελιδοδείκτη για μια ιστοσελίδα που βρίσκεται συμπιεσμένη σε ένα αρχείο .tar.gz και drag 'n' drop από ηχητικά CD's σε τοπικούς καταλόγους. Έχετε πάντοτε υπόψη σας όμως ότι όλες οι λειτουργίες ενός IO slave πιθανόν να μην είναι προσπελάσιμες έτσι απλά, ή να απαιτούν άδειες που έχει μόνον ο root.

Μια παράλειψη των IO slaves είναι ότι δεν είναι και τόσο "O" όσο είναι "Ι". Δηλαδή δεν έχουν ακόμα λειτουργίες εγγραφής στον πόρο που χειρίζονται (με κάποιες εξαιρέσεις). Αυτό όμως είναι και λογικό. Ποιος θέλει να τροποποιήσει μια man page ή ένα audio cd; Πάντως αυτή η έλλειψη είναι και ο λόγος που το KEdit δε μπορεί ακόμα να επεξεργαστεί απ' ευθείας ένα αρχείο σε κάποιον FTP server :-o.

Πληροφορίες για τους διαθέσιμους IO Slaves μπορείτε να πάρετε (στο τρέχον CVS του KDE) στον Πίνακα Ελέγχου, στην ενότητα Δίκτυο - υποενότητα Πρωτόκολλα. Α, ναι :-) Το "user-friendly" όνομα των IO Slaves είναι "KDE Networking Protocols", κάτι που δεν είναι βέβαια απόλυτα σωστό, αλλά οι περισσότεροι αποφάσισαν ότι λέει περισσότερα σε έναν μη προγραμματιστή από το "IO slaves". Εσωτερικά βέβαια η τεχνολογία λέγεται πάντα "ΙΟ Slaves".

Επόμενο  Προηγούμενο  Περιεχόμενα


Valid HTML 4.01!   Valid CSS!