Magaz, The Greek Linux Magazine
Magaz Logo

Επόμενο  Περιεχόμενα

1. Εισαγωγή.

Όλοι ξέρουμε ότι το Linux είναι ένα καταπληκτικό λειτουργικό σύστημα που εξελίσσεται ραγδαία, καταφέρνοντας πρώτο αυτό που κανένα UNIX δεν έχει καταφέρει: να γίνει προσιτό και να καλύψει τις ανάγκες του απλού χρήστη. Σε αυτό συνέβαλαν τα γραφικά περιβάλλοντα KDE και GNOME και μια πλειάδα εφαρμογών από επεξεργαστές κειμένου, λογιστικά φύλλα, προγράμματα παρουσιάσεων και ένα σωρό άλλα που κάνουν την ζωή μας με τον υπολογιστή ευκολότερη κάθε μέρα, ειδικά γι αυτούς που δεν είναι συνηθισμένοι στην γραμμή εντολών.

Μπορούμε να γράψουμε τα κείμενά μας σε επεξεργαστές WYSIWYG, να ετοιμάσουμε τις παρουσιάσεις για την δουλειά μας να υπολογίσουμε χίλια δυο πράγματα σε ένα λογιστικό φύλο να δούμε τις φωτογραφίες μας και να ακούσουμε τα mp3 μας με την ίδια ευκολία ή ακόμα και περισσότερη κάποιες φορές από ότι άλλοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν χρησιμοποιώντας τα windows.

Όμως, καλά όλα αυτά, Αλλά...

Αν θέλω να δημιουργήσω ένα αρχείο στον υπολογιστή μου με τα sms που μου έστειλε η κοπέλα μου; Αν θέλω να δημιουργήσω ένα άλλο αρχείο με τα sms κάποιων φίλων μου; Θα κάθομαι και θα πληκτρολογώ ότι μου έχουν στείλει στον υπολογιστή μου; Και αν θέλω να απαντήσω ταυτόχρονα αυτά τα sms; Μήπως μετά πρέπει να παιδευτώ με το πληκτρολόγιο του κινητού μου για να γράψω την απάντηση; Και αν θέλω να αλλάξω όλα τα νούμερα που έχω στο κινητό μου επειδή πάλη άλλαξε ο τρόπος κλίσης; (πχ. από 093 έγινε 693). Η ακόμα χειρότερα να συγχρονίσω τον τηλεφωνικό κατάλογο του κινητού με τα περιεχόμενα ενός αντίστοιχου που διατηρώ στον υπολογιστή. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούν να γίνουν όλα τα παραπάνω, χωρίς να χαλάσουμε το uptime του Linux.

Ναι, το Linux έχει την δυνατότητα να κάνει και αυτά τα κόλπα και ίσως και καλύτερα από ότι τα windows. Ανάλογα βέβαια και με την "ποιότητα" της σχετικής εφαρμογής που μας παρέχετε. Αν και είναι ακόμα αρκετά νωρίς και δεν είναι αρκετά εξελιγμένα τα αντίστοιχα GUI και μη προγράμματα η ωρίμανση και σε αυτό το σημείο δεν είναι τόσο μακριά.

Άλλα αρκετά με τα εισαγωγικά. Ας πάμε στο ζουμί.

Επόμενο  Περιεχόμενα


Valid HTML 4.01!   Valid CSS!