Magaz, The Greek Linux Magazine
Magaz Logo

Επόμενο  Προηγούμενο  Περιεχόμενα

6. To πιο απλό Texinfo αρχείο

Ας ξεκινήσουμε με το πιο μικρό texinfo αρχείο(σχεδόν). Στον αγαπημένο σας editor γράψτε τα παρακάτω: (σε emacs και gvim θα έχετε και syntax highlighting)


\input texinfo
@setfilename example.texi
@settitle example
@bye

Αφού το αποθηκεύσετε με όνομα sample.texi δοκιμάστε με τις εντολές texi2dvi,texi2html,texi2pdf και makeinfo να το μετατρέψετε στα αντίστοιχα format. (To dvi αρχείο μπορείτε να το δείτε με την εντολή xdvi. Τα dvi αρχεία είναι μια ενδιάμεση μορφή του tex.Μπορείτε να τα κάνετε Postscript με την εντολή dvips). Τo .info αρχείο μπορείτε να το δείτε με την εντολή info ./example.info.

H πρώτη γραμμή είναι η μοναδική εντολή σε ένα texinfo αρχείο που δεν ξεκινάει με @. Και αυτό γιατί φορτώνει το texinfo.tex το οποίο περιέχει τα defines/macros που ενεργοποιούν τις ίδιες τις @-εντολές. Η επόμενη γραμμή ορίζει το όνομα του αρχείου που γράφετε (το οποίο προφανώς θα πρέπει να είναι ίδιο με του αρχείου που την περιέχει).

Η @settitle δίνει έναν γενικό τίτλο στο manual σας, και η τελευταία εντολή δείχνει που σταματάει η επεξεργασία (processing) του κειμένου. Οτιδήποτε μετά το @bye αγνοείται από το Texinfo.

Παρατηρείστε αυτό που ανέφερα παραπάνω σχετικά με την απλότητα του Texinfo. Οι @-εντολές έχουν μικρά και κατανοητά ονόματα, κάτι που δεν συμβαίνει με το Latex.

Επόμενο  Προηγούμενο  Περιεχόμενα


Valid HTML 4.01!   Valid CSS!